×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/cikkek/2019/Februar/20190211_magyar_bal

Megye

A felvidéki magyarság legnagyobb taglétszámú kulturális szövetsége, a Csemadok Rozsnyói alapszervezete 45 éve rendez magyar bált az összetartozás jegyében.

Az idén február 9-én tartották meg a táncos mulatságot Rozsnyón, a Történelmi Városháza báltermében. Az eseményen jelen volt Koncz Ferenc országgyűlési képviselő, Rozsnyó város díszpolgára, aki köszöntő beszédében a bál közösségépítő erejéről szólt. - A magyar zene, tánc és nóta olyan kulturális érték, ami megszünteti a különbségeket, ezeken keresztül együtt vigad a magyarság, élvezi az összetartozás örömét és őrzik magyarságtudatunkat - hangsúlyozta a honatya.

Füzék Erzsébet a Csemadok elnöke, a bál főszervezője elmondta, hogy évről évre többen vesznek részt a vígasságon, nem csak Rozsnyóról, de a környékbeli településekről is érkeznek vendégek az estre. A bálon felléptek a helyi Sambed tánciskola növendékei, a hajnalig tartó jó hangulatról a Fortuna 2008 zenekar gondoskodott.

{gallery}cikkek/2019/Februar/20190211_magyar_bal{/gallery}

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.