Megye

A lakosságnak ismét elérhető az online időpontfoglalással a COVID-19 védőoltásra az első Pfizer-Biontech vakcina a szerencsi rendelőintézet oltóponton, amire az alábbi napokra nyílik lehetőség: május 27. (csütörtök), május 28. (péntek), május 31. (hétfő), június 1(kedd), 8-16 óra közötti időpontokra.

Emellett továbbra is folyamatosan elérhető a Sinopharm vakcina az intézetben a 18. életévét betöltött felnőtteknek és szülői belegyezői nyilatkozattal a 16-18 év közötti fiataloknak. Mindenképpen szükséges, hogy a lakossági regisztráció megtörténjen a vakcinainfo.gov.hu oldalon.

Ezt követően az időpontfoglaló kezelése nagyon könnyű, a TAJ-szám és születési dátum megadásával tudnak belépni a regisztráltak, majd kiválaszthatják, hogy melyik napon, hány órakor a szerencsi oltóponton szeretnék megkapni az oltást. Fontos tudni, hogy mindenki csak egy foglalást tud végezni és a véglegesített foglalása már nem módosítható.

A második oltást is ugyanazon az oltóponton fogja megkapni az állampolgár, ahol az elsőt. A regisztrált az időpontfoglalásról visszaigazoló emailt, sőt az oltás előtti nap emlékeztető emailt is kap. A foglalás visszaigazolása ki is nyomtatható. Ügyelni kell arra, hogy a lefoglalt időpontban pontosan jelenjen meg!

Az oltásra vigye a személyi igazolványát, a TAJ-kártyát, a kitöltött és kinyomtatott hozzájáruló (16-18. életév között szülői belegyező-) nyilatkozatot, és lehetőleg a kinyomtatott foglalás visszaigazolást. A regisztráltak, ha már foglaltak online időpontot és a háziorvosuk is hívja őket oltásra, akkor jelezzék a háziorvosnak, hogy már van időpontjuk a rendelőintézeti oltópontos oltásra!

Borítókép: illusztráció

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.