×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/cikkek/2017/06/20170608_pedagogusnap

Oktatás - Nevelés

Szerencs Város Önkormányzata 2017. június 7-én pedagógus nap alkalmából köszöntötte a város tanárait, nevelőit. A városvezetés sokéves hagyománya, hogy közös ünneplésre hívja az önkormányzati, állami, vagy egyházi fenntartásban működő nevelési- oktatási intézményekben dolgozó, vagy nyugdíjas éveiket töltő pedagógusokat.

A Rákóczi-vár színháztermében Koncz Ferenc polgármester üdvözölte a megjelenteket, majd beszédében elhangzott, hogy nem lehet eléggé megköszönni azt fáradtságos munkát, amit a pedagógusok folytatnak a bölcsődés korú gyermekek nevelésétől kezdve a középiskolás diákok oktatásáig. – Nap, mint nap fáradhatatlanul végzik munkájukat, nevelik és tanítják a szerencsi ifjúságot – mondta a városvezető, majd hozzátette, hogy a városi ünnepségek alkalmával a helyi diákok és óvodások mindig színvonalas műsort adnak, ami a pedagógusok munkájának köszönhető.

Arany diplomát az 50 éve, gyémánt diplomát a 60 éve, vas diplomát a 65 éve és rubint diplomát a 70 éve végzett pedagógusok kaphatnak. Az önkormányzat nevében Koncz Ferenc polgármester elismerő oklevelet és ajándékot adott át a - diplomájuk jubileumi megszerzését ünneplő - szerencsi pedagógusoknak.

Elismerésben részesült Komlósi Lajosné, aki 1955-ben a Szerencsi Óvónőképzőben szerezte meg a diplomáját és két évvel ezelőtt megkapta a gyémántdiplomáját. A tavalyi évben az elismertek között szerepelt Magda Tiborné, aki 1966-ban szerezte meg tanári oklevelét. A pedagógusok az elmúlt esztendőben nem tudták átvenni az elismerést személyesen, így azt most ezen az eseményen kapták meg a polgármestertől.

Asztalos Sándorné 60 éve szerezte meg tanítói diplomáját Sárospatakon, aki egészségügyi okok miatt nem tudott részt venni az eseményen. Baghy Jánosné 1957-ben kapta meg tanítói diplomáját Sárospatakon, az Állami Tanítóképző Intézetben. Nevében az elismerő oklevelet lánya, Juhász Tiborné vette át. Dr. Ringer Andrásné 1957-ben szerezte meg tanító oklevelét Miskolcon, az Állami Tanítóképző Intézetben, így jogosulttá vált a gyémántdiplomára, amelyet egykori iskolájában adnak át neki június 16-án.

Elismerő oklevelet nyújtott át a polgármester Urbán Tiborné tanítónak is, aki 60 éve kapta meg a diplomáját. Az elismerések átadása előtt a Szerencsi Óvoda és Bölcsőde Süni csoportja adott elő zenés táncos műsort, majd az esemény zárásaként a szerencsi Rákóczi Zsigmond Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola néptánccsoportja lépett fel.

{gallery}cikkek/2017/06/20170608_pedagogusnap{/gallery}

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.