Oktatás - Nevelés

Szerencs Város Önkormányzata 2017. június 7-én pedagógus nap alkalmából köszöntötte a város tanárait, nevelőit. A városvezetés sokéves hagyománya, hogy közös ünneplésre hívja az önkormányzati, állami, vagy egyházi fenntartásban működő nevelési- oktatási intézményekben dolgozó, vagy nyugdíjas éveiket töltő pedagógusokat.

A Rákóczi-vár színháztermében Koncz Ferenc polgármester üdvözölte a megjelenteket, majd beszédében elhangzott, hogy nem lehet eléggé megköszönni azt fáradtságos munkát, amit a pedagógusok folytatnak a bölcsődés korú gyermekek nevelésétől kezdve a középiskolás diákok oktatásáig. – Nap, mint nap fáradhatatlanul végzik munkájukat, nevelik és tanítják a szerencsi ifjúságot – mondta a városvezető, majd hozzátette, hogy a városi ünnepségek alkalmával a helyi diákok és óvodások mindig színvonalas műsort adnak, ami a pedagógusok munkájának köszönhető.

Arany diplomát az 50 éve, gyémánt diplomát a 60 éve, vas diplomát a 65 éve és rubint diplomát a 70 éve végzett pedagógusok kaphatnak. Az önkormányzat nevében Koncz Ferenc polgármester elismerő oklevelet és ajándékot adott át a - diplomájuk jubileumi megszerzését ünneplő - szerencsi pedagógusoknak.

Elismerésben részesült Komlósi Lajosné, aki 1955-ben a Szerencsi Óvónőképzőben szerezte meg a diplomáját és két évvel ezelőtt megkapta a gyémántdiplomáját. A tavalyi évben az elismertek között szerepelt Magda Tiborné, aki 1966-ban szerezte meg tanári oklevelét. A pedagógusok az elmúlt esztendőben nem tudták átvenni az elismerést személyesen, így azt most ezen az eseményen kapták meg a polgármestertől.

Asztalos Sándorné 60 éve szerezte meg tanítói diplomáját Sárospatakon, aki egészségügyi okok miatt nem tudott részt venni az eseményen. Baghy Jánosné 1957-ben kapta meg tanítói diplomáját Sárospatakon, az Állami Tanítóképző Intézetben. Nevében az elismerő oklevelet lánya, Juhász Tiborné vette át. Dr. Ringer Andrásné 1957-ben szerezte meg tanító oklevelét Miskolcon, az Állami Tanítóképző Intézetben, így jogosulttá vált a gyémántdiplomára, amelyet egykori iskolájában adnak át neki június 16-án.

Elismerő oklevelet nyújtott át a polgármester Urbán Tiborné tanítónak is, aki 60 éve kapta meg a diplomáját. Az elismerések átadása előtt a Szerencsi Óvoda és Bölcsőde Süni csoportja adott elő zenés táncos műsort, majd az esemény zárásaként a szerencsi Rákóczi Zsigmond Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola néptánccsoportja lépett fel.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.