×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/cikkek/2018/November/20181126_iskolaradio

Oktatás - Nevelés

A tavalyi esztendő áprilisában új, ifjúsági rádiós program indult útjára a Szent István Rádió gondozásában, Szent Imre Katolikus Iskolarádiós Hálózat elnevezéssel.

A dr. Ternyák Csaba egri érsek által támogatott és Linczenbold Levente atya közreműködése mellett működő média az egyházmegyéhez tartozó iskolák közötti kapcsolatot erősíti mindamellett, hogy – egyebek mellett - helyes médiahasználatra neveli a diákokat.

A szerencsi Bolyai János Katolikus Általános Iskola stábja második tanéve csatlakozott az egri rádiós központhoz Szabóné Drozda Orsolya magyar szakos – szociálpedagógus vezetésével. A csapatvezető hölgy arról adott tájékoztatást, hogy örömmel tettek eleget a Szent István Rádió felkérésének, egyrészt kíváncsivá tették a fiatalokat, másrészt minden szakmai és tárgyi feltételt biztosítottak.

– Szakmai képzéseken vehettünk részt, profi szintű stúdióban tanulhattuk az alapokat. Iskolán belül maximálisan támogatták a rádiózás ötletét és érdeklődésből sem volt hiány a fiatalok részéről. A stáb törzsgárdáját végzős nyolcadikosok – Ficsor Debóra, Zahuczki Zsuzsanna, Jaczkó Benedek, Krisztián Milán, Lénárt Balázs, Lengyel Botond – adják. Bátrak, szép a kiejtésük, határozottak -, vállalták, hogy feldolgozzák az iskolai eseményeket – sorolja a tanárnő.

– Dankó Zsuzsanna a hálózat vezetője Egerben, a „Hangoló” című iskolai műsor főszerkesztőjeként rendezi adásba az aktualitásokat, amelyek vasárnap délutánonként hallhatók.

A programban – rajtunk kívül – még hét iskola vesz részt az egyházmegyéből. Úgy vélem, a munkánk elismerése az, hogy rendszeresen adásba kerülünk, hiszen a diákok hiteles és pontos riportokkal tájékoztatják a hallgatókat – közölte Szabóné Drozda Orsolya.

Forrás: SfL

{gallery}cikkek/2018/November/20181126_iskolaradio{/gallery}

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.