Oktatás - Nevelés

Nyílt napot tartottak november 13-án a Bocskai István Katolikus Gimnáziumban. Az eseményen mintegy 150 általános iskolás diák és szüleik vettek részt.

Az eseményen Jakab Tamás a gimnázium igazgatója köszöntötte a megjelenteket, majd részletes beszámolót tartott a 2020/2021-es tanévben induló osztályok képzési rendszeréről. Az igazgató kiemelte az induló két nyelvi tagozatot, melyek között lesz egy reál és egy humán.

A nyelvi reál tagozatot azoknak ajánljak, akik pl. a mérnöki szférában képzelik el a jövőjüket. Összesen 8 tagozat indul: hatosztályos, nyelvi humán, nyelvi reál, informatika, biológia, általános, rendvédelmi és végül vállalkozási-ügyviteli ügyintéző (közgazdasági).

Jakab Tamás kitért arra is, hogy a gimnáziumba a felvételi egyik feltétele a központi írásbeli vizsga sikeres teljesítése matematikából és magyarból. A nyelvi humán és reál tagozatokon szóbelit, rendvédelmi képzésen pedig gyakorlati felvételt is tartanak. A tájékoztató végén a diákok és szüleik óralátogatáson is részt vettek.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.