Oktatás - Nevelés

A Szerencsi Szakképzési Centrum a GINOP-6.1.3- 17-2018-00032 azonosító számú Európai Uniós pályázatból valósította meg működési területén nyelvi készségfejlesztő programjait.

A pályázaton elnyert támogatási összeg 105 420 107,-Ft, a támogatási intenzitás mértéke 100%. A pályázat célja volt, hogy minél több, 16-65 éves embert vonjunk be az idegen nyelvi képzésbe, melyet angol és német nyelven indítottunk több szinten, egészen a kezdőtől a nyelvvizsgára felkészítésig. Az idegen nyelvi készségek fejlesztése mind az egyén fejlődése, mind munkaerő-piaci szempontból kiemelt jelentőségű. Az elmúlt évtizedekben a többnyelvűség felértékelődött, jelentősége nőtt a fiatal és felnőtt korosztály életében is.

A képzéseket Szerencsen, Tokajban, Sátoraljaújhelyen, Encsen, Tiszaújvárosban valósítottuk meg. A képzések ütemezése igazodott a tanulók és a felnőttek igényeihez, lehetőségeihez. Intenzitását tekintve többféle kurzusból választhattak a résztvevők: hét közbeni, hétvégi és intenzív nyári nyelvtanfolyamok indultak. Célunk volt, hogy az idegen nyelvi képzésbe hátrányos helyzetű fiatalok és felnőttek is minél nagyobb számban bekapcsolódjanak. A jelentkezéshez és a bementi tudásszint méréséhez elektronikus felületet hoztunk létre. A képzés során modulzáró vizsgák eredményei mutatták az előrehaladást. A képzés a sikeres záróvizsga után tanúsítvánnyal zárult.

A projektbe előzetesen 710 főt kívántunk bevonni. Végül összesen 760 fő vett részt, 63 nyelvi csoportban. Ebből 694 fő végzett tanúsítvánnyal. Az idegen nyelvi képzések célja volt, hogy a jelentkezők nyelvtudása magasabb szintre lépjen, írásbeli és szóbeli kommunikációjuk fejlődjön, hozzásegítse a tanulókat ahhoz, hogy nemzetközi iskolai projektekben vegyenek részt, a felsőoktatásban végzetteket ahhoz, hogy nyelvvizsgát tegyenek és megállják helyüket a munkaerőpiacon.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.