Gasztro rovatunkban az almás habos piskóta elkészítési módját ismertetjük meg olvasóinkkal!
Elkészítés: Először az almát meghámozzuk, lereszeljük és a cukorral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal fedő alatt megpároljuk. A párolás vége felé a fedőt vegyük le, hogy az alma leve el tudjon párologni. A tésztához a vajat a cukorral, a tojások sárgájával habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a vajas keverékhez adjuk a tejjel együtt, majd jól kikeverjük. Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, a tésztamasszánkat rákenjük és elegyengetjük. A tésztára simítjuk a párolt almát és 180 fokon addig sütjük, amíg a tészta át nem sül. Tűpróbával ellenőrizzük. A tojások fehérjét a cukorral habbá verjük, az elősütött almás tésztára kenjük. 2-3 percig 180 fokon sütjük tovább a süteményt, ekkor kap egy kis kérget a hab. Ezt követően levesszük 140-150 fokra a hőfokot és addig sütjük, illetve szárítjuk így a süteményt, amíg a hab át nem sül.