Szabadidő - Életmód

Jelenleg is tart a Tutajos Horgásztábor, amit július 1-5. között rendeznek az Árpád-hegyi horgásztónál.

A táborban idén 25 gyerek vesz részt, a legfiatalabb résztvevő hat és fél éves, míg a legidősebb tizennégy éves. A résztvevők között vannak rutinos horgászok, kevésbé tapasztaltak és teljesen kezdők is. A gyerekek nemcsak Szerencsről érkeztek hanem Prügyről, Tarcalról és még a miskolci térségből is.

A horgászat először elméleti oktatással kezdődött, amit Rábai Bence, az egyik segítő tanár vezetett. A tábor három fő állomásból áll, ahol különböző horgászati technikákat tanítanak. A „kis tónál” a horgászat alapjait sajátíthatják el a gyerekek, spiccbottal apró halakat fognak ki. Az „afrikai harcsás tó” már egy kicsivel nehezebb, itt ismerkednek meg az orsó helyes használatával és a hal fárasztásával is. Az utolsó állomás a „nagy tó”, ahol feederbotos pontyhorgászat megy.

Az esemény napközis jelleggel kerül megrendezésre, reggel fél nyolctól délután fél ötig. „A tábor különlegessége a csütörtöki horgászat lesz, amely során a gyerekek betekintést nyernek a sátras éjszakai pecázás rejtelmeibe” – mondta Lénárt István, a tábor szervezője. A segítő tanárok azt is megtanítják az ifjú pecásoknak, hogyan vegyék ki a horgot a hal szájából, hogyan engedjék vissza biztonságosan a vízbe, és az adott halfajról is sok érdekességet mesélnek. Ottjártunkkor sok kapásban és élményben volt részük a gyerekeknek.

  • Galéria:
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.