Szabadidő - Életmód

A Kolompos Együttes az idén tizenkilencedik alkalommal rendezte meg Szerencsen június 24-30. között a családi táborát.

A hétnapos esemény évről évre sikert arat, a szervezők és a visszatérő táborozók mondhatni már otthon érzik magukat Szerencsen. Nagy Zoltán, a zenekar és a tábor vezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy a szívük már idehúzza őket. Húsz évvel ezelőtt kezdődött minden, amikor a helyiek megkeresték őket azzal a javaslattal, hogy itt tartsák meg a családi táborukat. Azóta megszerették az embereket és a várost is. „Az előkészületeket februárban kezdjük. A szerencsi Rákóczi-vár atmoszférája megfizethetetlen érték számunkra” – mondta a tábor vezetője.

A tábor programjai úgy vannak kialakítva, hogy minden korosztály számára érdekesek és szórakoztatóak legyenek. Az állandó programok között szerepelnek kézműves foglalkozások, a legkisebbeknek tipegő topogó, a nagyoknak tánc- és énektanítás. Emellett minden évben új mesékkel és játékokkal is készülnek. „Az idén például a pünkösdi királykisasszony történetét mutattuk be, és eljátszottuk a kőleves mesét is, amely mindig nagy sikert arat” – folytatta Nagy Zoltán. Az idei táborban 210 fő vett részt, egyszerre ennyien még sosem voltak. Körülbelül 170 állandó résztvevő volt, a többiek csak pár napra jöttek. A tábor nemcsak országos, hanem nemzetközi szinten is ismertté vált, hiszen Angliából, Németországból és Erdélyből is érkeztek családok, sőt, az elmúlt húsz évben már Kanada és az Egyesült Államok is képviseltette magát.

A szerencsi lakosok számára is szerveztek nyitott programokat. „Körülbelül 6-8 szerencsi család, tehát olyan 25-30 ember vett részt rendszeresen a programokon” – tette hozzá a tábor vezetője. Hangsúlyozta: A Kolompos Tábor közössége nagyon befogadó, mindenki megérti a másik problémáját és örömmel segítenek, ha tudnak. Az évek során a Kolompos tábor igazi családi eseménnyé nőtte ki magát, ahol a hagyományos magyar népzene, játékok és táncok közös élményei kötik össze a résztvevőket, és minden évben új emlékekkel gazdagítják őket.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.