Időjárás

A héten sem várható érdemi havazás, jellemzően száraz lesz az idő. A hideg hétkezdet után melegedésre lehet számítani - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfő: Alapvetően gyengén felhős, napos idő lesz, de időnként északon több lesz a felhő. Csapadék nem várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet kora délután 0 és +4, késő este -1 és -9 fok között alakul.

Kedd: Napos idő várható kevés fátyolfelhővel, csapadék nélkül. Hajnalban, reggel párásság, ködfoltok előfordulhatnak, de napközben javulnak a látási viszonyok. A déli, délnyugati szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -4, -10 fok között alakul, de a szélvédett völgyekben -11, -12 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0, +6 fok között valószínű.

Szerda: Túlnyomóan derült, napos idő várható, majd délutántól megnövekszik a fátyolfelhőzet, éjszaka meg is vastagszik. Éjfélig csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0, -10 fok között alakul, a fagypont közeli értékek ÉNy-os valószínűek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2, 8 fok között várható, északkeleten az alacsonyabb, nyugaton a magasabb értékekkel.

Csütörtök: Szakadozott felhőtakaró lesz felettünk, legfeljebb néhány órás napsütésre van kilátás. Éjfél után, délelőtt néhol gyenge havazás, gyenge ónos eső kialakulhat. A déli, délkeleti szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2, -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2, 9 fok között alakul, az alacsonyabb értékek északkeleten, a magasabbak nyugaton lesznek.

Péntek: Többnyire gyengén felhős, napos, csapadékmentes idő várható. Éjszaka, hajnalban átmenetileg párássá, ködössé válhat a levegő, majd napközben javulnak a látási viszonyok. A változó irányú szél gyenge marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1, -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3, 8 fok között alakul.

Szombat: Gyengén és közepesen felhős időszakok és területek váltakoznak. Csapadék nem lesz. Éjszaka, hajnalban párásság, köd képződhet, majd napközben javulnak a látási viszonyok. Az északira, északnyugatira forduló szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2, -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3, 8 fok között alakul.

Vasárnap: Többnyire gyengén felhős, napos, csapadékmentes idő várható. Éjszaka, hajnalban párásság, köd képződhet, majd napközben javulnak a látási viszonyok. A változó irányú szél gyenge marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1, -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1, 7 fok között alakul.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.