Időjárás

A héten is marad a hideg idő, többfelé napközben is fagypont körül alakul a hőmérséklet, és helyenként, a hóval borított tájakon mínusz 10 Celsius-foknál is hidegebb lesz – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn a Dunántúl északi részén is csökken a felhőzet, így északon többórás napsütésre számíthatunk, ugyanakkor a déli megyékben továbbra is sok marad a felhő. Gyenge, időszakos havazás eleinte még a Nyugat-Dunántúlon előfordulhat. Az északi, északkeleti szél többfelé megélénkül, a nap második felében a Nyugat-Dunántúlon és Bodrogközben megerősödik, emiatt késő délutántól a keleti tájakon néhol hófúvás lehetséges. A csúcshőmérséklet -2 és +5 fok között alakul, késő estére 0 és -6 fok közé hűl le a levegő.

Kedden mindenütt csökken a felhőzet, nagyrészt derült vagy kissé felhős lesz az ég, általában több órára kisüt a nap. Nem valószínű csapadék. Az északi, északkeleti szelet sokfelé kísérik élénk, a Nyugat-Dunántúlon és keleten erős lökések. Kora délután -1, +4 fokot mérhetnek.

Szerdán túlnyomóan napos időre számíthatunk. A nap második felében érkezhet egy keskeny szétszakadozó felhősáv észak felől. Csapadék nem várható. Az északi, északkeleti szelet többfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet általában -9 és -4 fok között alakul, de a hóval borított, illetve a szélcsendes helyeken -12, -14 fok sem kizárt. A maximum-hőmérséklet -2 és +2 fok között valószínű.

Csütörtökön vékony, szakadozott felhősávja vonulhat át fölöttünk, emellett általában többórás napsütés is lehet az ország nagy részén (legtöbb felhő az északkeleti tájakon valószínű). Csapadék nem várható. A jellemzően nyugati, északnyugati szél többfelé megélénkül, néhol időnként erős lökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet általában -9 és -3 fok között alakul, de a hóval borított tájakon, valamint a szélcsendes fagyzugokban -13, -15 fok sem kizárt. A csúcsérték -2 és +5 fok között várható.

Pénteken általában többórás napsütésre számíthatunk, majd észak felől több felhő érkezhet. Számottevő csapadék nem várható. Hajnalban ködfoltok képződhetnek. A jellemzően nyugati, északnyugati szél többfelé megélénkül, néhol erős lökések kísérhetik. Hajnalban -10, 0, kora délután 1, 9 fokot olvashatunk le a hőmérőkről.

Szombaton gyengén és erősen felhős területek is lehetnek. Kisebb vegyes halmazállapotú csapadék előfordulhat helyenként (nagyobb eséllyel az északkeleti országrészben). Hajnalban ködfoltok képződhetnek. Az északnyugati, nyugati szelet helyenként erős lökések kísérik. A hajnali -8, +2 fokról 0 és +8 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Vasárnap szintén lehetnek gyengén vagy erősen felhős területek. Számottevő csapadék nem valószínű. Hajnalban ködfoltok képződhetnek. Helyenként megélénkül a nyugati, északnyugati szél. A minimum-hőmérséklet -8 és +1, a maximum 0 és +7 fok között várható.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.